För er som inte redan vet det så har jag ju haft ett rätt turbulent år på både det personliga och professionella planet. Jag lämnar det personliga åt ett annat tillfälle och tänkte istället fokusera på resan jag gjort det senaste året på det professionella planet.

För lite mindre än ett år sedan var jag bosatt i Amsterdam där jag pluggade International Fashion & Management, jobbade för en creative agency och som creative director för ett klädmärke. Utöver detta hade jag och min faster Maria startat ett företag som heter Sport Without Limits nästan ett år tidigare som jag la mycket tid och kraft på. Med andra ord var det en jäkla massa att göra och jag älskade varenda sekund av det!

Det enda som tyngde mig var mina studier. Jag gjorde det jag behövde och det räckte rätt långt för mig men varje gång jag tänkte på skolan kände jag en sån ångest och jag ville egentligen bara strunta i att gå dit. Men sen var det dags att besluta var jag skulle göra mitt internship och efter att ha spenderat de senaste åren utomlands så ville jag åka hem till mitt kära Stockholm. Jag fick hjälp av Annika att få jobba här på Nouw under ett halvår vilket passade mig som handen i handsken!

På sidan av jobbet på Nouw så jobbade jag vidare på SWL och när tiden började närma sig att jag skulle åka tillbaka till Amsterdam så tog jag beslutet att helt enkelt strunta i det. Så, jag beslutade mig alltså för att stanna i Sverige och satsa helhjärtat på vårt företag. Något som jag hade drömt om ända sedan starten!

Som alla som startar företag tänker så trodde även jag att allt skulle lyfta och att jag typ skulle vara på framsidan av Forbes Magazine som "Most powerful woman of the year" bara inom någon månad och så blev det ju såklart inte! Det har varit så tufft och det har varit tillfällen då man bara velat gräva ett litet hål i marken och krypa ner där för att aldrig komma upp igen. Det har varit så många gånger där man suttit och reflekterat över vad man gör för fel och varför det aldrig lyfter. Jag har alltid varit superpositiv och driven när det kommer till egna företag och projekt men när det tagit en sån tid så börjar man lätt tvivla.

I alla fall så började jag och Maria fila på hur vi kan utveckla företaget vi redan hade och kom då på att vi borde köra e-learning även för företagsmarknaden. Vi startade då LearnAmore och landade vårt första möte bara några dagar efter att hemsidan var klar och har nu signat ett uppdrag för ett av Sveriges ledande företag inom utbildning och har fler projekt i sikte! Det jag ville säga med det här är att om man bestämt sig för att satsa på något får man inte ge upp! Man måste konstant tänka på nya sätt som både du och företaget kan utvecklas på. Folk har hela tiden sagt att den första affärsidén ni får kommer säkert inte vara likadan efter ett tag som den var i början och det är verkligen sant. Inte för att vi gett upp på SWL men nu har vi istället två företag som vi älskar att jobba med och som ger dagliga utmaningar.

Vår resa har verkligen bara börjat och det är det som är så fantastiskt med att ha något eget. Det är fyllt av risker men när man väl får belöning för kämpande så känns det verkligen fantastiskt! Så dagens visdomsord är verkligen att man aldrig ska ge upp på sina drömmar. Man vet inte hur många chanser i livet man får att göra det man älskar och då måste man kämpa för det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

På tal om bra dagar. Igår hade jag en till sån! Känns som att alla bitar i livet börjar falla på plats. Både det personliga och professionella. Så skönt.

Igår åkte jag och fikade på systrarna Voltaire tillsammans med Felicia, fotade lite och gick sedan på riskettan eftersom att jag nu tänkt ta mitt körkort efter att ha undvikit det i flera år. Efter det gick jag hem snabbt och bytte om för att gå ut och fota med Emelie och sen ner i sängen. 

Nu har jag precis klätt på mig och ska springa iväg på A Mindset For Results på Berns som håller på hela dagen. Det börjar med frukost och slutar med mingel vid sjutiden. Ska bli så kul att träffa andra som håller på med liknande saker som en själv! Men, nu måste jag kila så jag hinner dit i tid! En update om dagen kommer senare idag eller imorgon beroende på hur mycket tid som finns!

+++++++++

And talk about good days. Yesterday I had another one of those. Feels like all pieces are finally starting to fall into place. Both on a personal and professional level. Feels so nice.

Yesterday I met up with Felicia to have a coffee at Systrarna Voltaire, shot some photos and after that went on a course I need to get my drivers licence that I've been pushing up for so many years now. After that I ran home to get changed and take some more photos with Emelie and then straight into bed.

Now I've just gotten dressed and I'm ready to run off to A Mindset For Results at Berns that I will be attending all day today. We are starting up with a breakfast and then it continues until seven tonight! So now I have to get going so I get there on time! I will update you later today or tomorrow depending on how much time I have.

Likes

Comments

Igår hade jag en sån där riktigt härlig dag. Jag vaknade, åt frukost framför TV4 morgon och blev sedan upphämtad av Maria för att äta lunch hos henne. Vi beslutade oss för att åka och hälsa på farmor på sjukhuset i Uppsala och eftersom vädret var så fint så tog vi med henne till några kolonilotter som låg i närheten. Så härligt.

Efter besöket så tog jag, Maria, min lilla kusin Joar och min andra kusin Sarah en kaffe och en glass på ett konditori i närheten. Verkligen älskar gamla konditorier!

När dagen hade gått så åkte vi tillbaka mot Stockholm eftersom att vi skulle iväg och fira Eriks faster. Maten var så god och hade en jättetrevlig kväll innan det var dags att åka hem och somna som en stock i sängen.

Nu har jag fixat lite jobbgrejer och ska snart äta en snabb lunch innan jag ska möta upp Fiffi i stan för att hänga och fota lite innan jag ska iväg på riskettan ikväll. Efter åtta år av övningskörning känner jag äntligen att det är dags att ta körkort haha! Så, nu ska jag lägga på ett kol!

+++++++++

Yesterday I had one of those super chilled days. After having spent a few hours at home I got picked up by Maria, had lunch and then went to see grandma at the hospital. We went outside with her since the weather was so amazing and after the visit we went for coffee and ice cream nearby.

When back in Stockholm me and Erik went to celebrate his aunt. We had such a nice evening and the food was so delicious! I fell asleep in like two seconds when we got home cause I was so tired.

Today I've been dealing with some work stuff and now I'm going to grab a quick lunch before meeting up with my friend Felicia. We are going to just walk around and take some photos so that will be super nice! So now I need to get going! Have a great day!

Skirt from Veromoda/Bag from Prada/Necklace from Jane Koenig/Watch from Nixon/Sunnies from Le Specs/iPhone case from Richmond Finch/Sneakers from Nike

Likes

Comments

​Jag fick mina Tiny Tea hemskickade från Your Tea för ett tag sen men i samband med att jag började teatoxen fick jag så mycket spänningshuvudverk. Det visade sig vara kopplat till nacken och inte till tét så nu ska jag köra igång igen! Ska bli kul att se om det blir några resultat!

++++++++++++

I got my Tiny Tea sent home from Your Tea a few weeks ago but when I begun my teatox I got so much headache! I stopped with the tea but found out it had to do with my neck and not the tea so now I will start the teatox again. Will be so much fun to see if I get some results!

Likes

Comments

Sen jag var i Lund för några veckor sen så har min älskade kamera legat hemma hos Majken. Jag hade ju bara behövt kila över och hämta den men så blev det i alla fall inte. Men men, nu har jag den äntligen hos mig och jag ska verkligen ta mig i kragen och bli bättre på att ha med mig den nu. Förut hade jag med den vart jag än gick men på senaste tiden har jag varit så bekväm och bara haft med kompaktkamera hela tiden. Men nu blir det ändring på det!

+++++++++
Since I went to Lund a few weeks ago my lovely camera has been at my friends place, but now when it's finally with me I'm going to become better at always bringing it with me. I've been so comfortable lately with just bringing a compact camera but now the time for change is here!

Likes

Comments