Här har ni gårdagens look! Idag befinner jag mig som sagt på Gozo med familjen så här är det inte många knop med andra ord! Imorgon blir det filmning på boxningsgymmet. Får se om vi blir klara då eller om det blir att fortsätta på lördag!

Jag skulle egentligen ha stannat tills tisdag natt men ska spela in en kampanj på onsdag så blir för stressigt så beslutade mig för att åka hem tidigare. Även om jag njuter av varenda sekund av värme så ska det faktiskt bli skönt att komma hem lite.

+++++++++

Here you have yesterday's look! Today I'm at Gozo with the family so it's all very relaxing! Tomorrow we are filming at the boxing gym and we will see if we will finish in one day or if we have to keep going on Saturday!
I was supposed to go home on Tuesday night but I'm getting filmed for a super exciting campaign on Wednesday and needed a bit of time to prepare for that so I decided to go home a bit earlier instead. Even though I'm enjoying every second of sun it will actually be quite nice to come home for a while.

T-shirt from Zara/Bag from Furla/Necklace from Jane Kønig/Watch from Nixon/Sunnies from Karen Walker/Skirt from Forever 21

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Foto av @emeliesundvall

Igår när jag kollade på TV4 morgon så var grymma Elaine Eksvärd med och pratade om härskartekniker. Så himla intressant verkligen och man reagerar direkt på att man känner igen det här beteendet i människor runtomkring sig.

Hon börjar t.ex. att prata om martyrmetoden som handlar om människor som rider på andras skuldkänslor. Ni vet de människor som konstant ska få en att få dåligt samvete för att man är en dålig kompis, tycka synd om sig själva för att det går dåligt i kärlekslivet eller kanske för att alla dens kläder är så fula?

Det finns nog inget jag blir så less på som denna sorts människor. Jag förstår inte hur man kan vilja sätta sig i den positionen att man spelar offer hela tiden för att få uppmärksamhet. Det är verkligen hemskt när man tänker på det. Hur som helst så berättade hon att man absolut inte ska ge de här personerna någon uppmärksamhet i deras klagande och nertryckande och det fick mig att bli så lättad. Jag är nämligen proffs på att låta sånt rinna av mig och inte ta åt mig men har tidigare haft lite skuldkänslor över detta eftersom att man då är "känslokall". Hur som helst fick jag bekräftat att jag alltså inte är det vilket var jäkligt skönt haha!

Sen gick hon in på hierarkimetoden som är en härskarmetod där man utnyttjar sin position som argument. Typ som när föräldrarna sagt att "du ska göra det för att jag är din mamma/pappa". Det är ju inget argument att dem är föräldrar. Förutom livserfarenhet så är det ju inte alls säkert att föräldrarna är smartare eller vet bättre än en ungdom t.ex. De utnyttjar alltså bara sin position istället för att ge argument till varför saker är på ett visst sätt.

Den som jag i vardagen stör mig mest på är stereotypmetoden. Det är den metoden där man förenklar någon till för exempel ett kön, sexualitet eller kultur. Det finns inget jag tycker är mer irriterande än när folk antar att jag är på ett visst sätt bara för att jag t.ex. är tjej. "Ja men Rebecca du kan väl sy, du är ju tjej" eller "Men ni tjejer är ju så himla griniga och klagar alltid på vad vi killar gör". Är alla tjejer på något vis samma personer och tror folk seriöst att man föds med en nål och tråd i handen? Det är ju i och för sig en jäkligt intressant teori!

För er som är intresserade så borde ni verkligen se klippet HÄR. Så himla bra verkligen och öppnar ögonen för saker som sker hela tiden!

Likes

Comments

@emeliesundvall tog den här bilden av mig härom dagen. Älskar verkligen ljuset. Fler bilder från den här shooten kommer snart!

Anyhow, imorgon ska vi ta bilen till Gozo, en ö utanför Malta som är helt fantastisk. Tidigare har vi hyrt båt när vi åkt dit men nu tar vi bilen och sen en färga över. Först ska vi ligga och sola och sen har vi bokat bord för lunch klockan 2. Kommer bli helt fantastiskt!

Nu under de senaste månaderna när jag rest rätt mycket så har jag verkligen tänkt på hur mycket bättre i alla fall jag mår av det. Av att man alltid har något att se fram emot. Att inte bli deprimerad av att det konstant är grått ute. Att få upptäcka nya platser och känna sig nyfiken på allt runtomkring sig. Det får i alla fall mig att bli mer kreativ och känna mig motiverad att ta mig framåt. Det är såklart olika för alla men jag känner verkligen hur livskvalitén ökar när man får chansen att se sig om i världen.

Jag älskar ju verkligen Stockholm men under vinter halvåret är det inte speciellt kul enligt mig faktiskt. Nu när våren kommer vill jag mixa att bo i stan med att bo ute på landet och bara njuta av livet och sen när det börjar bli kyligare igen så är jag så sugen på att flytta någonstans där det är varmt! Det behöver inte vara supervarmt men tillräckligt varmt för att vara utomhus på vintern utan att hacka tänder. Frågan är bara vart man skulle vilja flytta.

Vart skulle ni vilja flytta? Tipsa mig!

Likes

Comments

Dagens filmning blev framflyttad tills fredag så istället blev det en god frukost hemma i lägenheten framför TV4 morgon som vi streamade på datorn. Efter det tänkte jag sätta mig direkt och jobba men så gick min mobilladdare sönder så det blev en promenad iväg för att köpa det. Blir så jäkla trött på mig själv. Har säkert 5 laddare hemma i Sverige men tänkte att jag inte behövde ha med mig mer än en. Men men, nu är i alla fall ordningen återställd och ny laddare är inköpt.

Var riktigt skönt med en lång promenad i solen också om man ska se allt från den positiva sidan. Nu har jag dock så ont i fötterna att jag knappt kan gå och mina ben värker som bara den! Har blivit mycket promenerande på senaste tiden så kanske inte så konstigt i och för sig.

Nu ska jag fortsätta jobba ett tag och sen ut i solen och om fötterna tillåter så blir det en joggingtur senare! Ciao!

++++++++++++

Today's shoot got moved to Friday so I had a calm breakfast at home in front of the news instead. After that my plan was to start working directly but then my phone charger broke so I had to take a walk and get a new one. Sometimes I get so tired of myself. I think I have like 5 chargers at home but I thought I didn't need to bring more than one. Well oh well, at least now I have a new one and the phone is finally charged!

Was pretty nice taking a walk in the sun as well even though my feet are hurting like hell right now. Have been walking so much lately so maybe not that weird that the feet are feeling quite sore now.

Now I'm going to keep working for a while and then out in the sun and if my feet allow I want to go for a run later! Ciao!

Likes

Comments

Nu tänker ni säkert "vadå To-Do-List?! Du är ju på semester!". Ja det må vara riktigt lyxigt att kunna vara i solen men jobba måste man i alla fall. :D

Nu ska jag och @emeliesundvall precis dra oss mot boxningsgymmet där vi ska filma en världsmästare i boxning, Scott Dixon. Hade som sagt möte med honom igår och han var en riktigt grym människa så det kommer bli hur bra som helst! Älskar verkligen vilka fantastiska människor man får träffa när man gör det jag gör. Så jäkla kul!

Dagens To-Do-List ser alltså lite ut såhär:

1. Filma boxningskurs för Sport Without Limits med världsmästaren Scott Dixon.

2. Gå på en långpromenad i solen med @emeliesundvall

3. Schemalägga två artiklar till Nouw Magasinet

4. Gå ut på en joggingtur i solnedgången!

5. Gå igenom materialet vi filmade under dagen.

Så! Om jag ska hinna med detta är det bara att köra igång! Vad gör ni en dag som denna?

+++++++++++++

Now you're probably thinking, "To-Do-List? You're on a holiday?!". It may be quite luxurious to be able to be in the sun but work needs to get done no matter where in the world you are! :D

Now me and @emeliesundvall are heading towards the boxing gym where we are going to film a boxing course together with the world champion Scott Dixon. As I mentioned yesterday I had a meeting with him and he was such an amazing guy so I think this will be amazing! I truly love getting the opportunity to meet all these people I would otherwise never get the chance to meet. So much fun!

So, today's To-Do-List looks a bit like this:

1. Shoot the boxing course for Sport Without Limits with the world champion Scott Dixon

2. Go for a long walk in the sun

3. Schedule two articles for the Nouw magazine

4. Go out jogging in the sunset

5. Go through the material we shot during the day

So! If I should manage to get through this list I need to get going! What are you up to on a day like this?

Likes

Comments